BasDakar Team met 5 rijders naar Dakar 2015

De inschrijving bij de motoren en quads voor Dakar 2015 is sinds een week gesloten en de eerste toewijzingen èn afwijzingen worden bekend. Het BasDakar Team is in 2015 weer van de partij met 5 rijders!

Het is ieder jaar weer spannend: wie zit erbij, en wie niet? Bij het BasDakar Team zijn 5 van de 6 inschrijvingen door ASO goedgekeurd. Jan van Gerven, Bastiaan Nijen Twilhaar, Caspar & Sjors van Heertum en Caspar Schellekens staan in januari weer aan de start. Voor Jan van Gerven wordt het zijn 4e deelname. In 2013 reed hij naar de finish, in 2012 en 2014 viel hij uit. Bastiaan Nijen Twilhaar heeft een 100% score met 2 uitgereden Dakars, net als Caspar van Heertum en Caspar Schellekens die in 2013 hun 1e Dakar uitreden. Voor Sjors van Heertum wordt het zijn 2e deelname. In 2014 viel hij uit met een lekke koppaking. Een verhaal met een staartje, want zijn motor werd door de organisatie niet meer teruggevonden.

Dat Dakarervaring niet altijd voldoende is om toegelaten te worden ondervond Herwin Hopmans. Zijn inschrijving werd door ASO afgewezen. Hopmans reed in 2005 een Dakareditie die veel deelnemers nog bijstaat. Met zandstormen, tientallen motorrijders die zonder benzine kwamen te staan in de duinen en het overlijden van 2-voudig Dakarwinnaar Fabrizio Meoni en Spanjaard Manuel Jose Perez.
In de nacht gestrand in de duinen besloot Hopmans (te snel bleek later) zijn balise te trekken, waarmee hij automatisch uit de rally lag.

Hopmans zal zich dus weer opnieuw moeten ‘kwalificeren’ en in ieder geval rallyervaring op moeten doen in een FIM woestijnrally die meetelt voor het cross-country wereldkampioenschap. Hij zal om te beginnen meedoen aan de Serres Rally in Griekenland die in de 1e week van september verreden wordt.

Binnenkort meer over de eisen en voorwaarden die ASO stelt aan motorrijders die willen meedoen aan de Dakar in een gesprek met Nederlands ASO vertegenwoordiger Henk Hellegers.

Gerelateerd nieuws

10-05-2020, 10:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

20-04-2020, 15:33

Dakar 2021: nog geen nieuws Dakar 2021: nog geen nieuws

Dakar 2021: nog geen nieuws

Normaal gesproken is rond deze tijd wel bekend wat de Dakarorganisatie voor plannen heeft met de volgende editie van de Dakar. Maar door de vele beperkingen vanwege het corona virus is dat nog niet mogelijk. De organisatie hoopt zo snel mogelijk met meer informatie te komen. Het is dus wachten op meer info over de […]

Lees meer

13-03-2020, 14:41

Short en Branch naar Yamaha Short en Branch naar Yamaha

Short en Branch naar Yamaha

Het Monster Energy Yamaha Rally Team heeft twee verrassende namen toegevoegd aan de line up voor komend seizoen: Amerikaan Andrew Short en Zuid-Afrikaan ‘Kalahari Ferrari’ Ross Branch. Branch, beste rookie in 2019  won de 2e special afgelopen Dakar, maar zag een top tien klassering buiten bereik komen nadat hij veel tijd verloor met een kapot […]

Lees meer

12-03-2020, 11:52

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

De 24-jarige Argentijn Luciano Benavides heeft getekend voor het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team en zal aan de start staan van de komende Abu Dhabi Desert Challenge, de openingsronde van het FIM Cross-Country wereldkampioenschap, die op 20 maart van start gaat. In de laatste jaren liet Luciano Benavides zich gelden als één van de […]

Lees meer

Rallyraid video's