Adwin Hoondert: ‘Begin er net lekker in te komen’

Koninginnenrit of niet, de elfde etappe was Adwin Hoondert meer dan goed bevallen. Van elk van de 605 kilometer had hij genoten. “Ik zou er zo nog wel 500 willen doen. Het was echt een prachtige dag. Het is bijna jammer dat het over twee dagen afgelopen is. Ik begin er net lekker in te komen.”

Onderuit in zijn stoel in het bivak van El Salvador was Hoondert een en al lof over wat op papier de langste en zwaarste etappe was. Lang was het zeker, maar de zwaarte viel eigenlijk wel mee wat Hoondert betrof. “We zijn op een beschaafde tijd binnen, we hebben op twee gescheurde velgen na geen problemen gehad. Integendeel: het was een superdag. Mijn navigator was weer 100 procent bij de les, mijn monteur was in topvorm en ik ben ook weer helemaal fit. Ik sta echt op scherp.”

Dat was wel nodig in deze etappe waar van alles in zat maar waarin je wel goed geconcentreerd moest zijn. “Eindeloos veel stenen in het begin”, vertelde Hoondert. “Daar moest ik voorzichtig rijden, want ik heb geen reservewielen meer. Ik mag niet lek rijden, geen bocht missen. Maar dat ging allemaal goed en uiteindelijk ben ik toch zeker vijftig keer met de wielen los in de lucht geweest.”

Halverwege de rit moest Hoondert wel even stoppen om de banden weer goed vol lucht te pompen. Opnieuw kreeg hij te maken met twee velgen die scheurden. “We kregen ze tijdens het rijden niet vol, dus daar hebben we drie kwartier voor stil gestaan. Wel een beetje jammer, want het ging net zo goed.”

Van de duinen had de hele equipe genoten. Het waren minder duinen dan verwacht, maar wat er in zat, beviel goed. “Prachtige vergezichten over die duintoppen! Er zaten een paar steile dingen in zeg. En het was ontzettend mul zand”, merkte Hoondert. “En het was al behoorlijk verrot gereden. Je moest goed kijken hoe je naar boven moest. Dat gaat me steeds beter af. Zo veel duinenervaring heb ik natuurlijk nog niet. Dat is een leerproces. Maar ik begin het door te krijgen. Zou wel eens tijd worden ook.”   

Het Hoondert Rally Team moet nog twee dagen zien door te komen en dan wachten de eer en de eeuwige roem in Valparaiso. Etappe 12 lijkt nog wel een serieuze te worden met 350 kilometer zand en duinen. “Het moet wel heel gek gaan wil het nu nog mislopen, maar al moet ik de auto over de duinen duwen: ik ga naar de finish.” 

Gerelateerd nieuws

22-06-2020, 11:52

Team De Rooy slankt af Team De Rooy slankt af

Team De Rooy slankt af

Team De Rooy ondergaat een aantal drastische veranderingen. Gerard de Rooy zal voorlopig niet meer deelnemen aan rally’s en De Rooy Holding schroeft de sponsoring flink terug. Het team zal in sterk afgeslankte vorm, met twee Iveco Powerstars, blijven bestaan. Drie rallytrucks worden verkocht. De directe aanleiding voor de veranderingen is de coronacrisis. “Die komt […]

Lees meer

11-06-2020, 11:15

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

David Castera presenteert vanuit Frankrijk via een livestream alles omtrent Dakar 2021. Dat dit via een livestream is, komt natuurlijk door de Covid-19 pandemie waarmee de wereld nog steeds te maken heeft. De Dakar wordt echter goed voorbereid en deze voorbereidingen gaan vlot in goede samenwerking met de Saoedische regering en het team van Castera. […]

Lees meer

10-05-2020, 08:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

20-04-2020, 13:33

Dakar 2021: nog geen nieuws Dakar 2021: nog geen nieuws

Dakar 2021: nog geen nieuws

Normaal gesproken is rond deze tijd wel bekend wat de Dakarorganisatie voor plannen heeft met de volgende editie van de Dakar. Maar door de vele beperkingen vanwege het corona virus is dat nog niet mogelijk. De organisatie hoopt zo snel mogelijk met meer informatie te komen. Het is dus wachten op meer info over de […]

Lees meer

Rallyraid video's