Spierings en Klaassen weer op koers voor dagwinst met nachtelijke proef op komst

Spierings en Klaassen weer op koers voor dagwinst met nachtelijke proef op komst

De derde dag van de Breslau Rallye is traditiegetrouw een van de meest lastige dagen van de week. Na twee proeven hebben Dave Klaassen en Paul Spierings echter goede zaken gedaan, zij liggen op koers voor winst. Donderdagavond laat wordt er nog een afsluitende derde proef gereden over 62 kilometer.

In de vijfde en zesde proef, die donderdag overdag op het programma stonden, was Klaassen met navigator Tessa Rooth ruim twee minuten sneller dan Frank Stensky, de grootste concurrent in het klassement bij de auto’s. De Duitser staat nog steeds aan de leiding in het klassement, maar hij heeft wel iets van zijn voorsprong ingeleverd. Jaroslaw Andrzesjewski eindigde als derde, Jan Peter Hartog en Mark Salomons werden in de Toyota van 4×4 Centrum Ermelo knap vierde. Benny Dille maakte met Sander Dille de top-vijf compleet, terwijl Herman Jasper en Evert Blaauw nipt buiten de top-vijf vielen en genoegen moesten nemen met de zesde plaats.

Rik van den Brink was op woensdag nog de dagwinnaar, maar aan die goede flow kwam op donderdag een eind. Van den Brink crashte in het tweede deel van de etappe en werd uit de proef gesleept door Ronald Schoolderman. Beiden verloren daardoor wat tijd. Schoolderman werd alsnog zevende, de schade bij Van den Brink was aanzienlijk groter.

In de SSV-klasse ging de winst naar de Poolse equipe Graczyk/Pieluzek. Kees Koolen stond na twee proeven op de derde plaats, Vick Versteijnen eindigde op de vierde plaats bij de SSV’s. Janus van Kasteren werd achtste. Bij de trucks werkte Lars Jans een goede dag af, na twee van de drie proeven stond hij op de tweede plaats. De Hamer Rally Team-coureur was zeven minuten langzamer dan Tom Heuer, de voorlopige leider bij de trucks. William van Groningen verloor flink wat tijd in het eerste deel van de etappe en staat voorlopig achtste.

Bij de motoren was Paul Spierings andermaal in zijn sas. In een proef die voor Nederlanders een soort ‘Oirschotse Heide in het kwadraat’ was, reed Spierings de snelste tijd in de eerste proef en was slechts een paar seconden langzamer dan Arkadiusz Lindner in de tweede proef. Hij belangrijkste was echter dat Spierings weer enkele minuten terugpakte op Andrius Liskus. Mirjam Pol eindigde op de zesde plaats. Eduard Hillebrand werd twaalfde voor Henno van Bergeijk. Jan-Pieter van der Stelt werd zestiende.

Rob van Vegchel was bij de motoren de verliezer van de dag. Hij verloor in de eerste proef van de dag maar liefst 21 minuten op Spierings. Van Vegchel eindigde daardoor buiten de top-twintig in de eerste twee proeven, maar heeft vannacht nog kans het een en ander recht te zetten.

Donderdagavond staat er vanaf 21.30 nog een nachtelijke proef op het programma over een afstand van zo’n 60 kilometer.

Gerelateerd nieuws

19-09-2020, 21:07

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Paul Spierings heeft zaterdag de overwinning in de Breslau Rallye veiliggesteld. Op de laatste dag van de wedstrijd eindigde Spierings op de vierde plaats, maar pakte alsnog tijd op zijn belangrijkste concurrent. Zo kreeg Nederland na Mirjam Pol in 2019 dit jaar weer een nieuwe winnaar in de wedstrijd. De Breslau Rallye in Polen is […]

Lees meer

18-09-2020, 21:46

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Mirjam Pol had het moeilijk vandaag. Het was niet haar dag, ze kwam totaal niet in een ritme en de track was ongelofelijk zwaar. “Alles bij elkaar kan ik van vandaag wel zeggen dat ik blij ben om hier in het bivak weer achter een bord pasta te zitten. Wat een dag, en dat na […]

Lees meer

18-09-2020, 21:14

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

De strijd om de overwinning in de Breslau Rallye is bij het ingaan van laatste dag behoorlijk interessant. Met name bij de auto’s ligt de strijd om de laatste podiumplaatsen nog volledig open, maar ook Paul Spierings komt nog in aanmerking voor de zege. Hij nam de leiding in de wedstrijd over op de voorlaatste […]

Lees meer

18-09-2020, 11:38

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Terwijl Mirjam Pol alweer bezig is met de 8ste special in de 4de etappe moeten we het nog wel even hebben over afgelopen nacht. De special waar juist Mirjam zo naar uitkeek. De start werd uitgesteld ‘omdat de militaire oefening nog moest worden stilgelegd’, … dat gaf wel vertrouwen voor het terrein, NOT! Mirjam: “Het was écht […]

Lees meer

Rallyraid video's