Spierings en Van den Brink zegevieren op tweede dag Breslau Rallye

Spierings en Van den Brink zegevieren op tweede dag Breslau Rallye

Paul Spierings heeft het dagklassement gewonnen op de tweede dag van de Breslau Rallye. Hij maakte zo iets van zijn achterstand in het klassement goed. Bij de auto’s verloor Dave Klaassen de leiding in de wedstrijd, maar daar maalde hij niet om na ‘een goede dag’.

Spierings was woensdag ruim de snelste in de eerste proef, maar leverde ten opzichte van de winnaar van de eerste dag wel een paar minuten in tijdens de tweede proef. Na 231 kilometer was de Brabander drie minuten rapper dan Tiziano Interno. “Het was een geweldig mooie proef, dit was waar ik voor kwam: bos, geel zand en veel knippen erin”, vertelde hij. “Ik heb vandaag maar een momentje meegemaakt. Het was moeilijk navigeren door het hoge gras, daar moet je op 75 procent rijden. Anders is het te gevaarlijk. Ik heb er het beste van gemaakt en de stukken waar je goed kunt zitten heb ik dat ook gedaan. Het was een super mooie dag, de navigatie ging goed.”

Het was voor Spierings een welkome overwinning nadat hij na afloop van de eerste etappe nog een flinke tijdstraf kreeg vanwege het overschrijden van een snelheidslimiet. Rob van Vegchel eindigde achter Interno op de derde plaats, Andrius Liskus werd derde voor Michael Schuttel. Mirjam Pol werd achtste voor Henno van Bergeijk. Jan-Pieter van der Stelt viel net buiten de top-tien op de elfde plaats, Eduard Hillebrand werd dertiende. Ook Geert van Aaken eindigde in de top-twintig, hij werd negentiende op zijn Husaberg.

Bij de vrachtwagens eindigden twee Nederlanders opnieuw in de top-vijf. De overwinning ging naar Benjamin Kittler uit Duitsland, William van Groningen eindigde als vierde. Hamer Rally Team met Lars Jans achter het stuur eindigde op de vijfde plaats. Het Scania Truck Team Holten eindigde op de zevende plaats.

Het tweede Nederlandse succes kwam bij de auto’s. Na een technisch probleem op dinsdag was het aan Rik van den Brink en Gydo Heimans om woensdag terug te slaan. In de Toyota was Van den Brink in de eerste proef maar liefst vijf minuten rapper dan Herman Jasper, in de tweede proef deed Brinky er nog eens drie minuten bij op ten opzichte van de eerste concurrent. Daarmee werd hij de dagwinnaar en totaal tien minuten sneller dan Frank Stensky, die tweede werd. Jasper werd uiteindelijk derde op elf minuten van Van den Brink. Benny Dille eindigde op de vierde plaats voor Daklapack Rallysport met Dave Klaassen aan het stuur. Jan Peter Hartog eindigde op de achtste plaats.

Tot slot de SSV-klasse. Daar ging de overwinning naar Tsanko Tsankov. De eerste Nederlander was Kees Box op de vijfde plaats. Vick Versteijnen eindigde als zevende, hij heeft het naar zijn zin in de Breslau. “Het is maar een kleine skelter, maar je hebt wel het racegevoel in zo’n SSV”, verklaarde hij. “Waar je met een vrachtwagen over een jump vliegt, blijft deze mooi aan de weg plakken. We zijn aardig sneller als de auto’s en de trucks. Het is hier heel mooi met de bossen en de duinen, het is een prachtig gebied.”

Gerelateerd nieuws

19-09-2020, 21:07

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Paul Spierings heeft zaterdag de overwinning in de Breslau Rallye veiliggesteld. Op de laatste dag van de wedstrijd eindigde Spierings op de vierde plaats, maar pakte alsnog tijd op zijn belangrijkste concurrent. Zo kreeg Nederland na Mirjam Pol in 2019 dit jaar weer een nieuwe winnaar in de wedstrijd. De Breslau Rallye in Polen is […]

Lees meer

18-09-2020, 21:46

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Mirjam Pol had het moeilijk vandaag. Het was niet haar dag, ze kwam totaal niet in een ritme en de track was ongelofelijk zwaar. “Alles bij elkaar kan ik van vandaag wel zeggen dat ik blij ben om hier in het bivak weer achter een bord pasta te zitten. Wat een dag, en dat na […]

Lees meer

18-09-2020, 21:14

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

De strijd om de overwinning in de Breslau Rallye is bij het ingaan van laatste dag behoorlijk interessant. Met name bij de auto’s ligt de strijd om de laatste podiumplaatsen nog volledig open, maar ook Paul Spierings komt nog in aanmerking voor de zege. Hij nam de leiding in de wedstrijd over op de voorlaatste […]

Lees meer

18-09-2020, 11:38

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Terwijl Mirjam Pol alweer bezig is met de 8ste special in de 4de etappe moeten we het nog wel even hebben over afgelopen nacht. De special waar juist Mirjam zo naar uitkeek. De start werd uitgesteld ‘omdat de militaire oefening nog moest worden stilgelegd’, … dat gaf wel vertrouwen voor het terrein, NOT! Mirjam: “Het was écht […]

Lees meer

Rallyraid video's