Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

De strijd om de overwinning in de Breslau Rallye is bij het ingaan van laatste dag behoorlijk interessant. Met name bij de auto’s ligt de strijd om de laatste podiumplaatsen nog volledig open, maar ook Paul Spierings komt nog in aanmerking voor de zege. Hij nam de leiding in de wedstrijd over op de voorlaatste dag.

Bij de auto’s ging de overwinning vrijdag naar het Poolse duo Andrezejewski/Radomski. Zij schoven daardoor op naar de tweede plaats in het klassement, waar Frank Stensky nog altijd aan de leiding gaat. De Duitser heeft voor de laatste dag een voorsprong van acht minuten op de Poolse achtervolger. De strijd om de derde plaats is behoorlijk interessant en gaat tussen drie Nederlandse equipes. Dave Klaassen eindigde vrijdag, ondanks een lekke band, op de tweede plaats in de proef en staat daarmee algemeen derde. Daarachter staat Herman Jasper, die vrijdag achter Jan Peter Hartog op de vierde plaats eindigde. Naast Jasper komt ook Benny Dille nog in aanmerking voor de derde plaats, maar Dille eindigde vrijdag op de negende plaats algemeen.

Jan Peter Hartog was vrijdag de positieve verrassing met de derde plaats: “We hebben een superdag gehad. We zaten in de eerste proef even fout en dachten dat we tijd verspeeld hadden, maar achteraf was het een nette zesde tijd. Voor ons gevoel was de tweede proef nog slechter, maar uiteindelijk klokten we de derde tijd. Achteraf was het dus een hele goede dag, we hebben rustig en behouden gereden. Eigenlijk ben ik heel tevreden.”

Bij de motoren heeft Paul Spierings de leiding in het klassement overgenomen van Andrius Liskus. De Litouwer verspeelde vrijdag achttien minuten ten opzichte van Spierings, die op zijn beurt de snelste was. Hij heeft nu de leiding in het klassement weer te pakken en begint aan de laatste dag met een voorsprong van ruim twee minuten. Spierings was tevreden: “Het was een hele vette special. Dit is een beetje waar ik voor kwam, het zand. Het waren brede paden, maar ook kort navigeren op cap. Heerlijk gereden en weer een geweldig parcours. Soms is het een beetje lastig qua navigatie, maar dan moet je degene die het tekent ook begrijpen.” Hij kwam nog wel ten val, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een crash zonder erg.

Liskus staat op de tweede plaats, terwijl het gat naar de derde rijder, Tiziano Interno, best groot is. Frank Modl staat op de vierde plaats terwijl Mirjam Pol vijfde staat voor Rob van Vegchel op de zesde plaats.

Bij de SSV’s was de overwinning tijdens de vierde dag voor Ramunas Kembre uit Litouwen voor Marcin Graczyk. Kees Box was de beste Nederlander op de derde plaats. Jasper Versteijnen eindigde op de zesde plaats voor Kees Koolen. Ook Andre Thewessen eindigde in de top-tien met de Can-Am van QFF Racing.

Bij de trucks was de zege op vrijdag andermaal voor Tom Heuer in de Tatra. Lars Jans eindigde als derde voor William van Groningen, die zich herstelde na een lastige dag op donderdag. Hans van Geest eindigde op de vijfde plaats, Anton Muller werd tiende.

Gerelateerd nieuws

19-09-2020, 21:07

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Paul Spierings heeft zaterdag de overwinning in de Breslau Rallye veiliggesteld. Op de laatste dag van de wedstrijd eindigde Spierings op de vierde plaats, maar pakte alsnog tijd op zijn belangrijkste concurrent. Zo kreeg Nederland na Mirjam Pol in 2019 dit jaar weer een nieuwe winnaar in de wedstrijd. De Breslau Rallye in Polen is […]

Lees meer

18-09-2020, 21:46

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Mirjam Pol had het moeilijk vandaag. Het was niet haar dag, ze kwam totaal niet in een ritme en de track was ongelofelijk zwaar. “Alles bij elkaar kan ik van vandaag wel zeggen dat ik blij ben om hier in het bivak weer achter een bord pasta te zitten. Wat een dag, en dat na […]

Lees meer

18-09-2020, 21:14

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

De strijd om de overwinning in de Breslau Rallye is bij het ingaan van laatste dag behoorlijk interessant. Met name bij de auto’s ligt de strijd om de laatste podiumplaatsen nog volledig open, maar ook Paul Spierings komt nog in aanmerking voor de zege. Hij nam de leiding in de wedstrijd over op de voorlaatste […]

Lees meer

18-09-2020, 11:38

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Terwijl Mirjam Pol alweer bezig is met de 8ste special in de 4de etappe moeten we het nog wel even hebben over afgelopen nacht. De special waar juist Mirjam zo naar uitkeek. De start werd uitgesteld ‘omdat de militaire oefening nog moest worden stilgelegd’, … dat gaf wel vertrouwen voor het terrein, NOT! Mirjam: “Het was écht […]

Lees meer

Rallyraid video's