Pol geniet van derde dag Breslau Rallye

Pol geniet van derde dag Breslau Rallye

We spreken Mirjam even wanneer zij onderweg is met het team naar het volgende bivak. Na twee spannende specials te hebben gereden verplaatst het gehele deelnemersveld zich vandaag, tussen de specials door, naar het tweede bivak, in Drawsko Pomorskie.

Special 5 en 6 zijn prima verlopen voor Mirjam: “Plankgas, brede paden en zand, kortom mooie specials! Ik heb genoten, het liep lekker. Er zaten een paar lastige navigatiepuntjes in maar daar zat ik gelijk goed.

Een paar kilometer voor de finish van de zesde special heb ik de Nederlander Michael Schuttel nog even kunnen helpen. Hij stond op een heuveltje om mij te waarschuwen want zijn motor lag net achter het heuveltje. Aan de manier waarop hij zijn arm hield kon ik wel zien dat er iets niet goed was. Mijn motor heb ik iets verder gereden en heb daarna zijn motor aan de kant getild terwijl hij de andere deelnemers waarschuwde. Hij had zijn alarm al ingedrukt en ik kon verder niet veel meer doen dus ben daarna weer opgestapt.”

Licht geen overbodige luxe

Henkjan heeft voor vanavond de verlichting op de motor geoptimaliseerd. Geen overbodige luxe want vanavond wordt de avond/nacht etappe verreden. Een etappe waar Mirjam erg naar uitkijkt. In de Dakar is het een drama om in het donker te rijden, waarom kijkt ze er nu zo naar uit?

“Nou dat is eigenlijk heel simpel; als je in de Dakar in het donker rijdt, dan is er die dag iets helemaal niet goed gegaan en dan heeft het er alle schijn van dat het alleen nog maar erger kan worden. Je hebt in zo’n rally geen goede verlichting en het is aan het eind van een etappe en alle energie is verdwenen. Maar nu? Nu weet je dat je in het donker gaat rijden en kan je jezelf en de motor zoveel mogelijk op voorbereiden. Het is voor iedereen hetzelfde en je begint lekker fris aan de special. Je moet heel geconcentreerd rijden en alleen maar op je navigatie rijden. Ondanks het feit dat wij vorig jaar, allemaal, verdwaalden vond ik het een geweldige ervaring”, legt Mirjam uit.

Resultaat van de specials 5 & 6:

Special 5: 5e finishtijd – special 6: 4e finishtijd. Overall is Mirjam vandaag als 3e gefinisht en dat zou, als alles klopt, ook haar startpositie voor de avondspecial moeten worden.

Gerelateerd nieuws

19-09-2020, 21:07

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Paul Spierings heeft zaterdag de overwinning in de Breslau Rallye veiliggesteld. Op de laatste dag van de wedstrijd eindigde Spierings op de vierde plaats, maar pakte alsnog tijd op zijn belangrijkste concurrent. Zo kreeg Nederland na Mirjam Pol in 2019 dit jaar weer een nieuwe winnaar in de wedstrijd. De Breslau Rallye in Polen is […]

Lees meer

18-09-2020, 21:46

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Mirjam Pol had het moeilijk vandaag. Het was niet haar dag, ze kwam totaal niet in een ritme en de track was ongelofelijk zwaar. “Alles bij elkaar kan ik van vandaag wel zeggen dat ik blij ben om hier in het bivak weer achter een bord pasta te zitten. Wat een dag, en dat na […]

Lees meer

18-09-2020, 21:14

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

De strijd om de overwinning in de Breslau Rallye is bij het ingaan van laatste dag behoorlijk interessant. Met name bij de auto’s ligt de strijd om de laatste podiumplaatsen nog volledig open, maar ook Paul Spierings komt nog in aanmerking voor de zege. Hij nam de leiding in de wedstrijd over op de voorlaatste […]

Lees meer

18-09-2020, 11:38

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Terwijl Mirjam Pol alweer bezig is met de 8ste special in de 4de etappe moeten we het nog wel even hebben over afgelopen nacht. De special waar juist Mirjam zo naar uitkeek. De start werd uitgesteld ‘omdat de militaire oefening nog moest worden stilgelegd’, … dat gaf wel vertrouwen voor het terrein, NOT! Mirjam: “Het was écht […]

Lees meer

Rallyraid video's